Tuotteet

Himppasepe
Heittosepe
Pikkusepe
Sepeteus 48mm
Sepeteus 55mm
Kilpasepe
Tapsisepet
Kuhasepet
Merisepet 70mm
Merisepet 85mm
Sepepilkit pilkkivapa
Koukut

---
Pilkkien huolto-ohjeet

Tiedotteet:

Sepepilkit nyt verkkokaupasta!

Sepepilkit saat jatkossa tilattua kätevästi suoraan kalavoltti.fi-verkkokaupasta. Voit maksaa tilauksesi turvallisesti suoraan netissä, käytössä ovat kaikki yleisimmät maksutavat.

Sepepilkkien oma pilkkivapa nyt tilattavissa

Kilpapilkkijöille ja vaativille harrastajille kehitetty pilkkivapa, tutustu.

Uudet rosterivärit ja volframipainotukset

Pikkusepe, Kilpasepe, Sepeteukset ja Tapsisepet nyt saatavilla myös messinki-rosteri ja kupari-rosteri puoliväreillä, sekä volframipainotettuna.

Pilkkien huolto-ohjeet

Kiillotus

Sepepilkit ovat metallikuorisia, lakalla päällystettyjä pilkkejä. Ajan myötä lakka alkaa kuitenkin kulua pois ja pilkki tummuu. Tummumista voi hidastaa säilyttämällä pilkkejä kuivassa rasiassa. Toisaalta tummunut pilkki voi erityisesti keväisin toimia kirkasta paremmin.


Mikäli Sepepilkki on päässyt tummumaan ja se halutaan jälleen kirkkaaksi, kiillottamiseen voi ryhtyä huoletta. Metallikuoren ansiosta kaikki Sepepilkit kestävät hyvin kiillotusta. Kiillottamiseen voi käyttää nestemäisiä tai tahnamaisia metallin- ja hopeankiillotusaineita. Ainetta levitetään pilkin pintaan ja hangataan kirkkaaksi kankaan palalla tai talouspaperilla. Vaihtoehtoisesti Sepepilkkejä voi kiillottaa rättilaikan ja kiillotusvahan avulla. Mattapintaiseen kiillotustulokseen pääsee myös kattiloille tarkoitetulla teräsvillalla (karkeudeltaan hienoimmalla) tai nestemäisillä kaakeleiden puhdistusaineilla.

Siimalenkit

Sepepilkkien siimalenkit ovat pehmeää haponkestävää terästä. Pehmeytensä vuoksi siimalenkit saattavat käytössä taipua väärään asentoon. Lenkit voi suoristaa pihdeillä. Siimalenkkien taittamista voi käyttää myös pilkin uinnin muuttamiseen. Pilkin uinti muuttuu lenkin asennosta riippuen.